Nepochodil jsem jako diskutující. Projde mně to tady ?

14. 02. 2017 19:26:26
Byl mi smazán příspěvek, kde jsem se snažil vyjádřit svůj názor na jeden národ, který prostřednictvím svých představitelům úspěšně ničil životy nejedné generaci. A nejen v Československu. Tedy podle mého názoru.

Ten příspěvek reagoval na události na současném biatlonovém mistrovství světa. Týkal se diskutujícího, který obhajoval Ruský postoj k dopingu a vyjadřoval názor, že Marten Fourcade měl být potrestán za střet s ruským, nedávno dopujícím, ale nyní už osvobozeným závodníkem.

Ten můj krátký příspěvek zněl: Nerozumím za co? Vy zjevně rusáky obdivujete. Vám nevadí, že u nich dopuje skoro každý a když se z toho někdo snaží dostat, snaží se ho likvidovat. Mojí generaci rusáci ničili 40 let života, takže to, že někdo někomu dal někam hůlku je kapička. Je to odporný národ. Prosím o vysvětlení nebo vrácení íček.

Zdůvodnění paní Janků znělo:

Vážený pane Tomku, jakkoliv chápeme smysl Vašeho sdělení, podobné paušalizace na základě rasy, víry, etnicity nebo původu podle nás nepatří do kultivované diskuse. Děkujeme za pochopení.

Nevím koho administrátoři chrání. Mě nebo čtenáře nebo pověst IDnesu nebo koho vlastně? Já jdu s kůží na trh, já vyjadřuji něco, o čem vím, že je kontroverzní ale je to můj názor. Nejsem žádný rasista, který bezdůvodně odsuzuje nějaké etnikum nebo nějakou množinu obyvatel zeměkoule. Já jsem se vyjádřil na základě celoživotních zkušeností s Ruskou společností, protože nevím co dobrého nám její činnost prostřednictvím svých představitelů od roku 1948 do roku 1989 přinesla. A podle mého názoru je stejná i v současnosti.

Trochu si přístup administrátorů Idnesu vysvětluji jakousi politickou korektností, jevem na který dojíždí EU. Tedy podle mého názoru.

A politická korektnost byla podle mého názoru dobře zhodnocena v Neviditelném psu v tomto článku.

SPOLEČNOST: Politická korektnost...

18.11.2016

... a její praktické důsledky

S demokracií se pojí svoboda projevu a smýšlení, každý tedy může mít svůj názor a tento názor veřejně prezentovat. Některé názory jsou ale v rozporu s demokratickými principy, a proto nesmějí být veřejně propagovány. Například názory rasistické. To jsou jakékoliv názory většinového obyvatelstva na menšiny; naopak jakékoliv názory menšiny na většinu rasistické nejsou. Většině se to nelíbí, ale nesmí to dát najevo, protože takový přístup není politicky korektní. Většináři jsou zkrátka rasisté a menšináři nikoliv.

To je jen z mnoha důsledků takzvané politické korektnosti. Ona vznikla jako obrana vládců proti tomu, že vládcové v demokratickém prostředí nemohou schválit náhubkový zákon a potom si kde kdo otevírá hubu a otírá se o vládnoucí osoby. Na některé si lidé naopak hubu otevírat mají, ovšem jsou povinni sledovat sdělovací prostředky, aby věděli, kdy nadávat prezidentovi a kdy házet vejci po někom jiném. Když ale neposlouchají a jednají podle svého, porušují zákony a musí počítat s následky.

Svoboda slova je samozřejmě zaručena, ovšem ne v případě jadrné mluvy. A pokud je někdo tak hrubý a neotesaný, že dokonce říká pravdu a nazývá věci pravými jmény, je potřebné ho pranýřovat a odstranit z veřejného života. Tam patří pouze ti, kteří dokáží hodiny mluvit, aniž by řekli něco konkrétního, a navíc mají za sebou nulové a ještě lépe negativní pracovní výsledky. Takovým lidem patří dnešní politická scéna a právě oni jsou zárukou té pravé politické korektnosti.

Každá mince má dvě strany. Aby mohli ti správní lidé být korektní, musí nastavit pro občany takové podmínky, aby vládcové za nic neodpovídali a všechna práce a veškerá odpovědnost padla na občana. Takový systém se v minulosti velice osvědčil, když jeden vládce přišel s heslem Všechna moc úřadům, které se ovšem v tehdejším pojetí nazývaly sověty. Jeho dílem se nyní inspirovala celá Evropa a komu se to nelíbí, musí z kola ven.

V Evropě se nyní uplatňují vládcové, kteří dokáží pouhým slovem narovnat ohnuté okurky a když zavelí, banány nebo jablka mají hned předepsanou velikost. Zatím neporoučí větru dešti, protože nepřišli na to, jak učinit za nezdar odpovědnými nás občany, ale i to přijde.

Díky politické korektnosti se daří odstranit ze sdělovacích prostředků narušitele, například vědce. Protože oni by svými scestnými zjištěními zastavili narůstající globální oteplování. A představte si, že někteří tito nerušitelé přišli s názvem antropometeorologie. Oni chtěli lidem namluvit, že dnešní pořádky narušují přírodu natolik, že ztrácí schopnost homeostázy. Kdepak! Je naopak potřebné zkasírovat občany za to, že si dovolí rozdělat oheň v kamnech nebo v jiném topidle a chtějí se ohřát. Když chtějí, ať platí! Protože právě občané čoudí, produkují stovky kilogramů odpadu, parkují s auty na místě, za které nezaplatili (ale zaplatí, nemějte strach).

Nyní je ale demokracie ohrožena. Začal s tím náš prezident, který se nechová korektně, ale říká, co si myslí. A teď přišla daleko horší pohroma, v USA bude prezidentem člověk, který je snad ještě horší než náš prezident! Narušuje politickou korektnost tak moc, že je to na pováženou. Ale žádný strach. V Americe byli dva nekorektní prezidenti po právu odstřeleni. Jak Lincoln, tak Kennedy se chovali nepatřičně a dobře jim tak! Uvidíme, co přinesou dnové příští.

Vladislav Trávníček

Autor: Petr Tomek | úterý 14.2.2017 19:26 | karma článku: 25.99 | přečteno: 1559x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 197 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.85 | Přečteno: 617 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 9 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1197

Důchodce, čerstvě sedmdesátník, který si teprve teď uvědomil, že mu už moc času nezbývá. Svých zájmů se ale nemíním vzdát.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...